Saturday, 1 July 2017

NAK TAHU

kau nak tahu
bila kau ada kawan
jaga dia betul-betul

kau nak tahu
aku dah janji
kau jadi kawan aku

satu hari
kawan aku susah
aku cuba tolong dia
tapi tulah kadang-kadang dia tak suka

aku cuba jugak
mungkin kawan tu tak nampak
atau kawan tu rasa tak penting

aku tak kesah
asalkan kawan aku tak sedih
at least kawan aku tak duduk sorang

tapi....

kau nak tahu
aku tak boleh terima
kenapa surat layang yang aku kena
tak boleh nak cakap depan dah ke?

why?
jahat sangat ke aku sebelum ni
oh .... aku jekut yang tak perasan
yelah aku jahat
takpe sokay

nak sedapkan hati
mungkin bukan kawan tu yang buat
aku kena percaya sebab dia kawan aku
orang lain lah kan

kau nak tahu
aku tak percaya
takkan lah kawan tu tak bagitahu
sampai kena masuk menghadap

kau nak tahu
sebab aku sayang kawan aku
aku keluar macam orang biadap

tapi sebelum keluar
bila Dr. sendiri yang kata
depan muka aku
siapa penulis yang sangat baik hati ni

aku still lagi tak percaya
sebab apa
aku lagi sayang kawan dari Dr.
Dr. pulak bagi hint je

hahahaha......

bodoh jugak aku rupenye
sampai bila nak sedapkan hati
sampai makan diri sendiri

kau nak tahu
bila kau ada kawan
yang ambik tahu pasal kau
anggap dia macam kawan

bukan macam biskut
bila kau dah takde makanan lain
baru sibuk nak cari biskut tu


betul aku cakap
aku cukup terkesan dengan surat layang tu
bukan sebab apa
isi dalam tu?
kena dengan Dr. tu?
tu semua
biaq pi mati la

tapi kawan yang tulis tu
bagitahulah kenapa?

kau nak tahu
aku jarang kata tak
kalau ye pun aku cuba jugak cara lain

sorry aku ego
bukan taknak menegur dah
tapi still tak percaya
yang KAU sanggup buat macam tu rupanya

sebab KAU yang buat aku rasa ada KAWAN







Wednesday, 15 February 2017

TEARS NO MORE

these days
i'm running
out of things
to write about.
and i don't know
if it's because
i'm losing words
or because
i'm losing you

Tuesday, 10 January 2017

AKU PUN

i say "im fine" or " im great"
but to be honest
im breaking...
im hurt....im hurting
im trying to put on a fake smile but some times i cant help it
the frown just appears on my face

im not fine.......


jangan ah camni. aku pun sama camtu jugak ..... aku pun 

Saturday, 24 December 2016

KEDEKUT

kau ni kedekut ah
kesian ah kat aku
semua benda aku nak makan
mak aku tak bagi
walaupun aku makan jek

semalam cheesekut yang aku makan tu
tak macam cheesekut
dah macam biskut lemau
bagilah cheese tu banyak sikit

*acanner nak eja cheese tu pun aku x reti

ni sampai bila pulak aku nak baca user not found
kedekut betul lah kau nih
heh

Thursday, 24 November 2016

SHO-OSH

“If God is Art, then what do we make
of da Vinci?”  One never knows
what sort of question a patient will pose,

or how exactly one should answer.
Outside the window, snow on snow
began to answer the ground below

with nothing more than foolish questions.
We were no different.  I asked again:
“Dr, have we eased the pain?”

Eventually, he’d answer me with:
“Tell me, young man, whom do you love?”
“E," I’d say, “None of the Above,"

and laugh for lack of something more
to add.  For days he had played that game,
and day after day I avoided your name
  
Call it an act of omission, my love.
Tonight, while watching to the streetcar, 
I said your name to the evening star,

clearly pronouncing the syllables
to see your name dissipate
in the air, evaporate.


Friday, 4 November 2016

LAYU

so disebabkan post sebelum ni....
tajuk dia aku terbaca dengan perkataan layu
apasalah nya kalau aku cerita pasal layu

nak dijadikan cerita
aku outing laa sorang2 
nak pergi beli hadiah katanya
maklumlah ada sesi bertukar2 hadiah kan
untuk dinner malam tu

but then niat aku sebenarnya nak gi jenjalan
aku tak tahu nak beli hadiah apa
at last tak beli pun 
terbeli benda lain

"nasib baik ada selendang dalam almari aku. kalau tak
 aku rasa aku tibai kain batik 
 yang aku bawak dari rumah buat hadiah malam tu"

yang benda lain tu yang menarik
bodohnya aku ni pergi beli bunga
acah jee kan

dah lah  9 ringgit 30 sen sekuntum
lain macam bunga dia 
warna merah darah macam lipstik 
bau pun wangi
batang dia tajam2 sikit

"senanye warna dia menarik aku untuk pergi melihat. tup tup terbeli"

baru aku tahu rose ni harga dia  tahap dewa 
yang lagi kelakarnya aku beli 10 
ha disitu bodohnya melebihi daripada takat normal
entah masa tu terfikir nak bagi sapa pun aku tak tau

btw akak kat kedai tu mcm tau2 je
yg aku akan simpan bunga tu buat selama lama nya
so beliau syorkan aku beli baby crystal
warna biru sebab contrast katanya

"heh akak ni perli aku letew. btw kalau nak tahu baby crystal ni yang bulat kecik2 
  yg kalau celup dlm air dia besar tetibe"

so aku pun balik 
dengan niat dan penuh keyakinan 
untuk memberi bunga rose itu 
tapi bukan kepada si penerima hadiah 

biasalah keyakinan .................
sampai je malam dinner tu 
dengan semangat yang kengkawan bagi 
aku pun dengan semangat nya meninggalkan bunga tu 
atas meja study

ha........ kan dah membazir

tapi hayat bunga rose tu belum tamat
aku ternak baby crystal tu sampai besar dalam botol
pastu aku biarkan rose2 tu bertapa dalam bilik aku

namun kebertiadaan aku pada waktu cuti
membuatkan rose2 ku itu layu dan mati

"heh acah bahasa melayu baku"

tapi walaupun dah mati
aku simpan lah dua kuntum
at least setiap kali aku tengok benda tu
aku sedar kebodohan melampau aku ni
kadang kadang tiada batasnya

biarlah
nanti aku bagi baby crystal
yang aku ternak ni
nampak sihat2 je
takde yang mati lagi setakat ni

sekejap je dah besar
takpayah bagi makan pun

so senang sikit kau nak jaga

nota kaki : aku memang penakut kepada semua benda termasuklah hantu kegelapan lipas cicak dan                       beberapa spesis manusia yang aku tak suka

LAGU


aku tak suka lagu yang kau bagi tu
jujur aku cakap
memang aku tak suka lagu tu dari dulu 
hahaha

mungkin sebab penyayi dia
atau lebih tepat sebab tajuk dia
ah peduli apa 
aku memang tak suka dari dulu lagi

so kat sini aku nak cakap kat kau
yang aku dah ada lagu untuk aku
dah lama aku pilih lagu ni
so jangan nak bagi lagu lain

lain kali 
kalau nak nyanyi kan.....
nyanyi lah lagu ni 

and lagi satu kepada sesape 
cukuplah aku yang buat dia menyampah 
jangan tambah sampah lagi dekat dia 
gudlak exam..........

nota kaki : lain kali tolong pukul slow sikit... sakit laaa...